Menu
 SZAT Clear Water Original PLUS B1a 0-30l méret 7x13cm +Protein Filter Technologi!

+ 200gr regeneráló só ingyen

2978,40 Ft 10%

SZAT Clear Water Original PLUS B1a 0-30l méret 7x13cm +Protein Filter Technologi!

Értékelés

4.9/5 (216x)

A kristálytiszta víz szennyező anyagok nélkül, 300x egyszerüen regenerálhato ! Többet olvasni

Raktáron

2978,40 Ft Áfá - val Árengedmény 297,80 Ft

2680,60 Ft

2233,80 Ft ÁFA nélkül

Leírás

ÚJ 2024/5-ös generáció! Megújult összetétel, hosszabb ideig tartó hatás=Extra kötőképesség!

Új! ++Fehérje Filter Technológia!

-A Szat Clear water szűrőbetét használata a kristály tiszta víz titka! Egyedülállóan
többször regenerálható! 

Termékleírás
A nitrifikáció

Halaink anyagcseréjük során káros anyagokkal terhelik a vizet, melyek közül az akvárium üzembe helyezése után a legveszélyesebb, az ammónia (NH3), és az ammóniumion (NH4+). Ezek a gyakorlatban legnagyobb problémát okozó anyagok az első hét végére, az akvárium felületein láthatatlan élőbevonatként jelentkező hasznos nitrifikáló baktériumok, a Nitrosomonasok hatására először nitritté (NO2) alakulnak. A következő hét végére a Nitrobacterek hatására, kevésbé veszélyes nitrát (NO3) formát öltenek, amely az oxigéndús viszonyok miatt, mivel oxidált vegyület, nem alakul tovább, és felhalmozódik!

1. A már minimum két hetes akváriumban, amely megfelelően nagy biológiai szűrőfelülettel rendelkezik, nem mutatható ki káros mennyiségű ammónia, ammónium, és nitrit.

2. Ha nem elég nagy a szűrőfelületünk, akkor a nitrit folyamatosan jelen lesz akváriumunkban, ami jóval mérgezőbb, mint a nitrát. A legtöbb akvárium esetében, ez a fő probléma. A megfelelően nagy szűrőfelület, a csíraszám miatt is fontos. Az akváriumainkban folyamatosan jelen levő hasznos és kórokozó egysejtűek, gombák, baktériumok aránya, a túl kicsi szűrőfelület esetén kedvezőtlen arányba tolódik el, ami betegségekhez vezet. Ha elég nagy a szűrőfelületünk, ami jó ha az akvárium térfogatának minimum negyede, akkor az azon megtelepedő hasznos lebontó szervezetek, minden anyagcsere terméket és maradékot elbontanak, és a csíraszámunk alacsony, és jó összetételű marad.

3. A nitrát mennyisége viszont folyamatosan növekszik. A természetben ilyen problémával nem találkoznak halaink, mert ott általában 5mg/l alatt van a nitrát szint, mivel a növények felveszik azokat. Akváriumainkban, ezt csak nagyon erős világítással (1 watt/l), nagyon sok növénnyel, és nagyon kevés hallal tudnánk megvalósítani, ami nagyon ritkán sikerül. A gyakoribb eset az, hogy a nitrátok mennyisége gyorsabb, vagy lassabb ütemben, de növekszik. Ezért válik, a hagyományos módszereket választva szükségessé a vízcsere, amelyet egy látványos akváriumban akár 2-3 naponta végezhetünk, ha nem akarunk rosszat halainknak.

A vízcsere körülményes, és a nitrátszint hirtelen csökkenése enyhébb vagy súlyosabb lefolyású embóliát okozhat, mivel hatására a vérben oldott nitrogén gázok, buborék formájában kiválhatnak, és létfontosságú szerveket zárhatnak ki a vérkeringésből.

Miért káros a nitrát?

A nitrát, a többi nitrogéntartalmú anyaghoz hasonlóan, a halak véráramába kerülve megbénítja az oxigénszállító vörösvérsejteket (methemoglobinaemia). A közepesen veszélyes (50 mg/l) koncentráció mellett étvágytalanság, folyamatos fogyás, sápadt színek jellemzik halainkat. Ez a leggyakoribb eset. Súlyos esetben (100 mg/l), halaink a megfelelő oxigénellátottság ellenére, fulladásos tünetek közt, az eltérő kondíció és genetikai adottság miatt, szórványosan elpusztulnak.

A túl sok nitrogén a növényeknek is káros, melyet a sárguló levelek mutatnak.

Hogyan működik a Clear Water?

A Clear Water felületaktív anyagai megkötik a mérgező nitrátokat és nitrát tartalmú anyagokat, és segítik a mérgező kénhidrogén lebomlását. Kristálytisztává teszi a vizet, ezáltal növényeink a jobb fényviszonyok következtében jobban fejlődnek. A nitrogén körforgásba kapcsolódva tehermentesíti a biológiai szűrőt és stabilizálja az akvárium bio rendszerét.

Meddig működik?

Egy idő után már nem képes több nitrátot megkötni, kb. 3 hónapig működik. Ezt legpontosabban nitrát teszt segítségével mérhetjük. Ha akváriumunk nitrát szintje elérte az 50 mg/l- es koncentrációt, a következőképpen járjunk el:

* Regenerálás: Oldjunk fel 100 gramm tiszta NaCl sót 1 liter hideg csapvízben, tegyünk az elkészített oldatba 40 percre egy tasak Clear Water-t, majd 40 perc elteltével vegyük ki a tasakot és alaposan mossuk le hideg folyóvíz alatt és már használhatjuk is. ismét. VIGYÁZAT!!! A regenerációhoz csak közönséges sót (NaCl) kell használni adalékanyagok, például jód, kalcium és hasonlók nélkül.. Vízcsere után nem kell újra regenerálni, ismét hosszú ideig fogja biztosítani a halak számára szükséges 50 mg/l alatti koncentrációt.

A telepített halmennyiséghez gondosan megválasztott nagyság a gyakorlatban derül ki, de általában 1-3 hónap. Ha gyakran kell regenerálnunk a vízcseréig, akkor érdemes nagyobbat választani. Tenyésztőknél akár 1 liter szűrőanyag is szükséges lehet 50 liter akváriumvíz megszűréséhez.

Hol alkalmazható?

Kifejezetten ajánlott éttermek, szállodák beépített akváriumaiba, ahol a vízcsere nehézkesen megoldható, és előnyös a folyamatos áttetsző, kristálytiszta víz. Ez az anyag az akvárium karbantartási feladatait rendkívül leegyszerűsíti.

Tenyésztőknek a drága víz miatt, és az import, nitrátra különösen érzékeny halfajok (diszkosz, törpesügérek, labirinthalak, ikrázó fogaspontyok), és az ember által létrehozott, a vad géneket alacsonyabb számban hordozó nemesített elevenszülő fogaspontyok és aranyhalváltozatok tenyésztésénél rendkívül kedvező.

A növények fejlődéséhez szükséges 5mg/liter nitrátot biztosít, amely a halak fejlődését még nem zavarja.

Mire ügyeljünk még?

A nitrifikációs, és a többi oxidációs folyamat során az akvárium pH-ja folyamatosan csökken, a víz vezetőképessége pedig növekszik. Például 5-ös pH alatt a nitrifikáció teljesen blokkolódik. Egyre több olyan anyag kerül a vízbe, ami növeli az ionok mennyiségét. Ezek olyan erős savak és erős bázisok sói, melyek teljesen ionos, szétvált, disszociált formában vannak jelen az akvárium vízében. Az alacsony pH étvágytalanságot, emésztési problémákat, sápadt színeket eredményez. Rendkívül gyakori probléma, hogy az akváriumunkban rendelkezésre álló aljzat kavics, díszkő nem képes a csökkenő pH-t semlegesíteni, vagy a semleges pH-ju vizünk kedvezőtlen kationokat tartalmaz. A porózus vándorkagyló héjakból a semleges Ph biztosításához szükséges kalcium azonnal, a szükséges mennyiségbe oldódik a vízbe.

A nitrát folyamatos mérése mellett elengedhetetlen a pH ellenőrzése. A két legfontosabb vízkémiai paraméter, a nitrát és a pH folyamatos ellenőrzése és megfelelő szinten tartása, a mai ismeretek szerint az édesvízi akvarisztika alapja.

Hogyan használjuk?

A szűrőanyag vízben oldhatatlan szintetikus tasakba van elhelyezve, és vízben oldhatatlan cérnával van körbevarrva.

Belső szűrőknél a pohár és a szivacs közé csúsztassuk be, vagy a szivacs helyére. Külső szűrőknél valamelyik szűrőanyag-tartó dobozba helyezzük be. Eldughatjuk egy kő mögé is. Célszerű előszűrő után beiktatni. Alkalmazhatjuk folyamatosan és alkalmilag.

Természetes alapanyagokból készül. Semmilyen káros anyagot nem bocsát ki! Az egyetlen hatékony, ismert, nitrát eltávolítási módszer! Reformtermék az akvarisztikában!

6 féle méretet forgalmazunk SZAT CLEAR WATER néven, ebből 3 belső, 3 külső szűrőhöz van kialakítva. A szűrőanyagon fel van tüntetve, hogy mekkora méretű és mekkora akváriumba alkalmazható, és regenerálási útmutatóval van ellátva. A szűrőanyag szelektív, tehát nem összekeverendő a teljes ioncserélővel, elsősorban nitrátot és a víz barnássárga elszíneződését okozó, nitrát gyököket tartalmazó, hosszú távon káros huminsavakat köti meg. Segítségével az egy időintervallumra jutó vízcsere a kísérleteink szerint a 20-szorosára növelhető.

Ha betartják az itt leírtakat, akkor nem azt kell végignézniük, hogy miként épül le egy hal 2-3 hét alatt, hanem azt, hogy milyen a sikeres akvarisztika.

Fórum 0

Nincs hozzászólás

Új hozzászólás

Értékelés 0

A termék értékelése

4.9/5

Hozzáadni

Nincs hozzászólás

 SZAT Clear Water Original PLUS B1a 0-30l méret 7x13cm +Protein Filter Technologi!
SZAT Clear Water Original PLUS B1a 0-30l méret 7x13cm +Protein Filter Technologi!

2680,60 Ft

2233,80 Ft ÁFA nélkül

Alternatív termékek

Legjobb eladók ugyanabban a kategóriában

Új termékkel kapcsolatos kérdés

Ellenőrző kód

i

Új hozzászólás

Ellenőrző kód

i

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Adatvédelmi beállítások
Sütiket használunk a weboldal látogatottságának fokozására, teljesítményének elemzésére és a használatra vonatkozó adatok gyűjtésére. Ehhez harmadik féltől származó eszközöket és szolgáltatásokat használhatunk, és az összegyűjtött adatokat továbbíthatjuk az EU-ban, az USA-ban vagy más országokban lévő partnereknek. A "Minden cookie elfogadása" gombra kattintva Ön kijelenti, hogy beleegyezik ebbe a feldolgozásba. Részletes információkat alább talál, illetve beállíthatja a beállításait.

Adatvédelmi nyilatkozat

Részletek megjelenítése

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

A termék a kosárba került
Folytatni a vásárlást Megbízás